Pogoji poslovanja - Naročanje šolskih paketov v prednaročilu do 5.7.2017


Ločeno naročilo šolskih izdelkov od ostale Emka.si ponudbe do 5. julija 2017

Izdelke iz kataloga učbenikov in šolskih potrebščin 2017 lahko na Emka.si naročate ločeno od ostale ponudbe naše spletne knjigarne. V košarico ni možno dati hkrati izdelkov iz šolske ponudbe in izdelkov iz redne prodaje, saj se razlikujejo pogoji in dobavni roki in zato naročila niso združljiva.

V primeru, da imate v košarici izdelke iz redne prodaje (knjige) morate najprej zaključiti nakup ali izprazniti košarico in nato izvedete naročilo šolskih izdelkov. Velja tudi obratno, če imate v košarici učbenike idr., ne boste mogli hkrati dodajati v košarico izdelkov iz redne ponudbe. Če boste imeli pri naročanju kakršnekoli težave, nas prosimo takoj kontaktirajte na email emka@emka.si ali številko 01 588 7404 , kjer smo dosegljivi vsak delovnik od 7. do 15. ure.Naročanje izdelkov iz kataloga in veljavnost ponudbe


Vse učbenike, delovne zvezke in potrebščine najdete na naši spletni strani, kjer si lahko pomagate z brskanjem po oddelkih ali iskalnikom izdelkov in tudi takoj naročite. Oddelki so urejeni po razredih in znotraj razredov po predmetih, tako je naročanje zelo pregledno in enostavno. Naročilo lahko oddate tudi s pomočjo hitre kode, ki ste jo prejeli na vaši šoli na naročilnici Mladinske knjige (v primeru, da vam je vaša šola omogočila naročanje preko naših naročilnic). Če hitre kode (fizične naročilnice) nimate, lahko enostvno vnesete kraj vaše šole, šolo in razred in tako izpišete seznam vseh gradiv, ki so jih učitelji predpisali za vašega otroka.

Za naročanje obveznih potrebščin od šole najprej pridobite seznam za naslednje šolsko leto. Vse obvezne potrebščine najdete v našem spletnem katalogu šolskih potrebščin. Obvezne potrebščine so določili učitelji, ki bodo vašega otroka poučevali v naslednjem šolskem letu. V spletni katalog so dodani tudi izdelki, ki sicer niso predpisani, a jih otrok prav tako potrebuje, npr. torbe, peresnice, zvezki, pisala.

Ponudba velja do 5. julija 2017 oziroma do razprodaje zalog. Do tega datuma imajo izbrani izdelki šolskih potrebščin znatno nižje prednaročniške cene. Naročilo je potrebno oddati do 5. julija 2017, saj vam le tako lahko zagotovimo dobavo učbenikov in delovnih zvezkov.

Naročilo šolskega paketa v prednaročilu lahko oddate kot registrirana fizična oseba na Emka.si. Če še niste registrirani, lahko to uredite na tej strani. Če ste na Emka.si že registrirani kot pravna oseba in bi želeli za svojega otroka naročiti pri nas šolski paket, vam svetujemo da se registrirate še kot fizična oseba z drugim e-mail naslovom in takoj oddate naročilo.


Plačilo do 6 obrokov (za naročila do 5. julija 2017)

Zavedamo se, da je nakup šolskih potrebščin velik finančni zalogaj, zato vam omogočamo plačilo v treh obrokih brez obresti. Najmanjša vrednost obroka je 20 €.

Izbirate lahko tudi med ostalimi možnostmi plačil, ki so na voljo na Emka.si (gotovina ob prevzemu, plačilne kartice, Moneta).

V primeru plačila na obroke, vam bomo konec junija oziroma v začetku julija (odvisno kdaj boste oddali naročilo) poslali predračun za naročene izdelke skupaj s položnicami na vaš e-mail naslov. Prvo položnico je potrebno poravnati do 30. junija, drugo do 20. julija in tretjo do 11. avgusta 2017. Paket vam bomo dostavili, če bodo poravnane vse položnice.

V primeru plačila na obroke, pri oddajanju naročila na Emka.si na koraku izbire plačil izberite za način plačila » Plačilo na obroke « ter izberite 2 ali 3 obroke.
 
Nakup na 3 obroke
- 1. obrok - rok plačila: 30.6.2017   (Če položnic ne boste prejeli do 30.6., lahko plačate 1. obrok do 10. julija.)
- 2. obrok - rok plačila: 20.7.2017
- 3. obrok - rok plačila: 10.8.2017


Nakup na 2 obroka
- 1. obrok - rok plačila: 20.7.2017
- 2. obrok - rok plačila: 10.8.2017

Nakup na 1 obrok
- 1. obrok - rok plačila: 20.7.2017
 
Nakup do 6 obrokov pri nakupu s plačilno  kartico Diners ali American Express.

Ponujamo vam možnost plačila paketa šolskih potrebščin do 6 obrokov brez obresti pri plačilu s karticami Diners ali American Express. Obroke izberete na koraku vnosa številke kreditne kartice. Po vnosu prvih 6 številk vaše kartice se bo pojavilo dodatno okno za izbiro števila obrokov. Enostavno izberete želeno število obrokov in zaključite postopek plačila. V primeru plačila na obroke kupec ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Poglejte sliko prikaza izbire obrokov.Če kupec zamudi s plačilom najmanj dveh zaporednih obrokov, ki predstavljata najmanj osmino celotne kupnine, oziroma enega obroka, kadar za plačilo kupnine niso predvideni več kot štirje obroki, zapade celotna kupnina v takojšnje plačilo, ki jo mora kupec poravnati najkasneje v petnajstih dneh. V primeru neplačila kupnine v tem roku, lahko MKT neplačani del kupnine sodno izterja z zakonskimi zamudnimi obrestmi ter stroški izvršilnega in sodnega postopka.


Dobava izdelkov in poštnina

Izdelke, naročene do 5. julija 2017, boste prejeli med 10. in 29. avgustom 2017 na dom, če bodo plačani vsi obroki (če ste izbrali plačilo na obroke). V primeru odsotnosti vas bo paket čakal na vaši pošti še 15 dni od poskusa vročitve. O vašem šolskem paketu boste obveščeni tudi na vaš e-mail naslov takoj, ko vam ga bomo poslali.

Vaša soudeležba pri poštnini znaša samo 3,95 €, preostanek do celotne poštnine krije Emka.si. Ob nakupu nad 140 € je poštnina brezplačna. V primeru pošiljanja naročenih izdelkov v več paketih plačate soudeležbo pri poštnini samo enkrat. Ob prevzemu paketa vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo za plačilo posebne položnice po uradnem ceniku, na kar žal ne moremo vplivati. Provizije ni potrebno plačati v primeru, da ste celoten znesek naročila poravnali pred dostavo paketa, npr. preko plačila na obroke ali s plačilnimi karticami.


Oblikovanje cen

Cene, objavljene v spletnem katalogu, zagotavljamo do konca veljavnosti kataloga, to je do 5. julija 2017. Pridržujemo si pravico do sprememb cen učbenikov, delovnih zvezkov in šolskih potrebščin v kolikor to storijo dobavitelji. V cene učbenikov in delovnih zvezkov je vključen 9,5 % DDV, v cene potrebščin pa 22 % DDV. Za morebitne napake ne odgovarjamo, se pa zanje iskreno opravičujemo.

Razprodani izdelki


V posameznih primerih se lahko zgodi, da je zaradi velikega povpraševanja izdelek razprodan. V tem primeru vam tega izdelka ne bomo zaračunali, seveda vam ga tudi ne moremo dobaviti. O tem, da je izdelek razprodan, vas bomo obvestili takoj po prejemu naročila. V primeru, da zaradi razprodanega izdelka odstopate od naročila, nam to sporočite, da bomo uredili podrobnosti glede vašega naročila.

Če je izdelek v barvi ali motivu, ki ste ga naročili, razprodan, vam bomo poslali isti izdelek v drugi barvi ali motivu (ne velja za šolske torbe in nahrbtnike). V kolikor vam namesto razprodanega izdelka lahko ponudimo nadomestni izdelek primerljive kakovosti in po primerljivi ceni, vas bomo o tem takoj osebno obvestili. Če boste soglašali s pošiljanjem nadomestnega izdelka, vam ga bomo tudi poslali.Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na naslov emka@emka.si oz. nas obvestite na naslov Mladinska knjiga Trgovina, Emka.si, Brnčičeva ulica 41e, 1231 Ljubljana Črnuče. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 14. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Mladinska knjiga trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 41e, 1231 Ljubljana Črnuče. V primeru vračila blaga kupec sam nosi stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške kupca, bo Mladinska knjiga Trgovina kupcu v roku 14 vrnila prejeto kupnino, na račun, ki ga bo navedel kupec.

Pri nakupu avdio, video posnetkov ali računalniškega programa in pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnega tiska nimate pravice do odstopa od pogodbe, če ste že odprli varnostni pečat.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Mladinska knjiga Trgovina odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo.

Mladinska knjiga Trgovina sprejema reklamacije na telefonu 01/588 7404, ali na elektronski naslov emka@emka.si ter jih bo rešila v najkrajšem možnem času.
 
Mladinska knjiga Trgovina ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov. V primeru spora je za rešitev spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.

Povezave do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show

S klikom na gumb »REGISTRIRAJ ME« dovoljujete, da Mladinska knjiga Založba d.d., Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. in Cankarjeva založba – založništvo d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavijo, vzdržujejo in upravljajo z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje, ter posredujejo te podatke za te namene druga drugi. Vse navedene družbe zagotavljajo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli pri registraciji. Vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite na strani Moji nakupi. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na nas: emka@emka.si. S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

.

ts: 26.5.2018 15:52:47
EMKA Top 100
Najbolj prodajano na emka.si
.
Celotna lestvica