Kuhamo z najboljšimi

Prelistaj me Image for Kuhamo z najboljšimi from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Kuhamo z najboljšimi

    Trda - 15. sep 2015
    ( 1 )
    ISBN/EAN:P_9789616612623
    Redna cena: 24,80 €

    9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi. Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, gre za promocijo slovenske avtorske kuhinje, vrhunske kulinarike in vseh slovenskih chefov, ki so bistveno prispevali k razvoju kulinarike v Sloveniji. Korak za korakom sledite pripravi receptov, kakor na kuharskem tečaju!

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 24,80 €
    Rok dobave: 2-3 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    V uredništvu revije Dober tek so pripravili knjigo, kakršne še ni bilo!

    Pred natanko 20 leti je z velikim zagonom izšla prva številka izvirne slovenske revije za ljubitelje kulinarike, revije Dober tek. Okrogli jubilej revije bo simbolno obeležil prav poseben in na slovenskem prostoru edinstven knjižno-kulinarični projekt: knjiga »Kuhamo z najboljšimi – 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi«. Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, gre za promocijo slovenske avtorske kuhinje, vrhunske kulinarike in vseh slovenskih chefov, ki so bistveno prispevali k razvoju kulinarike v Sloveniji.

    V sodelovanju z najboljšimi slovenskimi kuharji smo ustvarili sodobno oblikovano knjigo, v kateri se na 112 straneh slovenski vrhunski kuharji predstavljajo s po dvema avtorskima receptoma. Vsi recepti so objavljeni s fotografijami postopkov v stilu »korak za korakom«, saj lahko le tako ljudem približamo avtorske jedi slovenskih kuharjev in vrhunsko slovensko kulinariko prinesti k domači mizi.

     

    Devet vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov korak za korakom predstavlja pripravo svojih avtorskih jedi , za katere so prepričani, da jih lahko pripravimo tudi mi. V knjigi so zbrani recepti za jedi, ki so bili, ali pa še bodo, objavljeni v rubriki »Šola kuhanja«.
     
    Korak za korakom sledite pripravi receptov, kakor na kuharskem tečaju!
     

    - JANEZ BRATOVŽ
     Tunin tatar z gobami in karameliziranimi pistacijami
    Lososov file v tankem vlečenem testu s špinačno in mangovo omako
     
    - IGOR JAGODIC
     File zlatovčice v kruhovem ovoju in »ričota« z mlado špinačo, pinjolami in beluši
     Volovski rep s pečenim korenčkom in kruhovim kipnikom
     
    - BORUT JOVAN
     Pašteta dimljene šunke v želeju jurke, krema mladega sira in vložen domač »runkl«
     Kremni sataraš z jajcem sous vide in kockami brioša
     
    - TOMAŽ KAVČIČ
     Brancinov file na solnem žaru
     Pica na žlico
     
    - ANDREJ KUHAR
     Mariniran losos v ovoju črne palačinke, ananasov čatni in creme fraîche z zelenim čajem in kaviarjem
     Sadje v kuhanem vinu s cimetovim sladoledom in karameliziranim biskvitom
     
    - MARKO PAVČNIK
     Poširan file sulca z zeliščnim nadevom in leča z zelenjavo
     Jelenov file s hruškovimi cmoki in smrekovo omako
     
    - GORAZD POTOČNIK
     Bučna »panakota« s semeni čija, hitri konopljin biskvit in mandljevi piškotki
     Novoletni lončki presenečenja in mangovo-čokoladni whoopiji
     
    - UROŠ ŠTEFELIN
     Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri, in prosena kaša na bučni kremi
     Čokoladna tepka s sladoledom iz medenega piva, orehovim in čokoladnim drobljencem
     
    - BINE VOLČIČ
     Tortelini s česnom, krompirjem in žafranom v parmezanovi omaki s pečenim češnjevim paradižnikom
     Pečene trlje, pire z algami in kumaričnim oljem, popečena kumara in »ribji čaj«

    Knjiga ima trde platnice, vezane v umetno platno z zlatotiskom. Vrhunske fotografije so delo priznanega kulinaričnega fotografa Janeza Pukšiča.



    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2015
    • Število strani: 112
    • ISBN/EAN: 9789616612623
    • Mere izdelka vxš: 27 x 21
    • Vezava: Trda
    • Datum Izida: 15.09.2015
    • Založba: Dedal D.O.O. Ljubljana
    • Avtor: Janez Bratovž
    • Povprečna ocena:
      ( 1 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 1 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji