ANITA ŠUPE

O avtorju

Hrvatica Anita Šupe je iz študija prehrane in nutricizma diplomirala na Švedskem. Sama pravi, da za razliko od večine nutricistov ne sledi spodbujanim smernicam domnevno zdrave prehrane, ker meni, da je večina smernic osnovanih na mitih, ki služijo komercialnim in ne znanstvenim namenom. Z namenom razkrivanja teh legend in pripovedk o zdravi prehrani že od leta 2010 piše blog Resnice in laži o hrani, na katerem nudi tudi alternativne rešitve. Pravi, da od bralcev svojega bloga dobiva veliko povratnih informacij o pozitivnih posledicah upoštevanja njenih nasvetov. Leta 2012 je tako izdala knjigo, ki je temeljila na vsebinah omenjenega bloga in s katero je bralcem širom po svetu želela odpreti oči. V slovenščino je bila knjiga prevedena ob 2. ponatisu spomladi 2013. Istega leta je izšla tudi njena druga knjiga, Prva hrvaška LCHF kuharica, ki predstavlja enega izmed avtoričinih namenov, da prevede in izda čim več strokovne literature na temo zdrave prehrane v hrvaščini.

Spremljaj na:

Dela avtorja