MATJAŽ ZWITTER

O avtorju

Dr. Matjaž Zwitter je zdravnik in profesor.

Enainštirideset let je delal kot specialist onkologije za radioterapijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Diplomiral je na Medicinski fakulteti v Ljubljani, nato specializiral iz onkologije in radioterapije. Doktorsko disertacijo je posvetil mejnemu področju med onkologijo in etiko.

Kot zdravnik je zdaj upokojen, še vedno pa dela kot predstojnik Katedre za medicinsko etiko in pravo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Je član komisije za pravna in etična vprašanja Zdravniške zbornice in je sodeloval pri novem Kodeksu zdravniške etike. Kot predavatelj na mariborski medicinski fakulteti o tem tudi predava.

Na podlagi teh predavanj je nastala zanimiva knjiga Pogovori o zdravniški etiki, ki ni namenjena le strokovni javnosti, temveč vsem, ki jih zanimajo etična vprašanja. V knjigi Pogovarjamo se o evtanaziji pa odgovarja vsem tistim, ki poskušajo to zapleteno vprašanje rešiti z eno samo pravno potezo.

Je tudi avtor 46 znanstvenih člankov s področja onkologije in etike, ki so vključeni v podatkovno zbirko PubMed, in sourednik dveh knjig o komunikaciji z onkološkimi bolniki, ki sta izšli pri The New York Academy of Sciences in pri založbi Springer.

Spremljaj na:

Dela avtorja

Ogled izdelka
Pogovori o zdravniški etiki MATJAŽ ZWITTER

Vezava: Trda

24,99 €

Na zalogi v 1 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila

Ogled izdelka
Pogovarjamo se o evtanaziji MATJAŽ ZWITTER

Vezava: Trda

21,00 €

Na zalogi v 1 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila