Peter Čeferin

O avtorju

Dr. Peter Čeferin (1938) je odvetnik, doktor pravnih znanosti, mojster karateja, avtor strokovnih tekstov in leposlovnih del.

Leta 1960 je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in na isti fakulteti leta 1986 magistriral, leta 1988 doktoriral. Po diplomi je najprej delal kot novinar, pisal pa je tudi dramska besedila. V Mestnem gledališču ljubljanskem so tako v okviru literarnosatiričnega kabareta Smeh ni greh leta 1963 uprizorili njegovi satiri Srečka in Pridržanje do iztreznitve.

V letih pred osamosvojitvijo Slovenije je bil član Sveta za varstvo človekovih pravic, med letoma 1985 in 1989 pa tudi podpredsednik Odvetniške zbornice Slovenije. V letih 1991–1995 je bil član Državnega sveta Republike Slovenije.

Je avtor številnih strokovnih člankov in razprav s področja odvetništva ter knjig: Neodvisnost odvetnika, Odvetniška zbornica Slovenije – odlomki iz zgodovine, Moje odvetniško življenje, Valat, Moje zgodbe, Prepoznava in druge zgodbe, Odvetništvo na Slovenskem, Nespodobni odvetnik (biografija) ter kriminalnega romana Sodni dnevi, ki ga je napisal v soavtorstvu z Vasjo Jagrom.

Foto: Saša Kovačič

Spremljaj na:

Dela avtorja