Ranko Rajović

O avtorju

Dr. Ranko Rajović je specialist interne medicine, magister nevrofiziologije, avtor programa NTC in več knjižnih uspešnic.

 

Dr. Rajović je ustanovitelj združenja Mensa Jugoslavije (danes Srbije), ki združuje ljudi z nadpovprečnim inteligenčnim kvocientom, in Oddelka za nadarjene NTC (Nikola Tesla Centar). Od leta 2003 je član odbora svetovnega združenja Mensa za nadarjene (med letoma 2010 in 2012 je bil tudi predsednik) in sodelavec Unicefovega programa za zgodnje izobraževanje. Leta 2015 je prejel mednarodno nagrado za intelektualni prispevek družbi, ki jo podeljuje Fundacija za izobraževanje in raziskovanje Mensa. Živi in dela v Novem Sadu.

 

Dr. Rajović je avtor programa NTC – sistema učenja, ki v pedagogiko uvaja dognanja nevrofiziologije. Splošni cilj programa NTC je spodbujanje razvoja učnih potencialov predšolskih in šolskih otrok z izbranimi igralnimi dejavnostmi na osnovi sodobnih nevrofizioloških in psiholoških spoznanj. Program se izvaja v sedemnajstih evropskih državah. V Sloveniji je akreditiran od šolskega leta 2009/10. Rajović od leta 2015 deluje na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem kot višji predavatelj na področju razvijanja nadarjenosti, izkustvene in socialne pedagogike.

 

S svojim strokovnim timom organizira strokovne seminarje za učitelje, vzgojitelje in starše ter delavnice za otroke. Sodeluje tudi z revijo Cici zabavnik.

 

Med njegovimi priročniki in delovnimi zvezki je v Sloveniji najbolj priljubljena knjiga Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka.

 

Spremljaj na:

Dela avtorja

Ogled izdelka

1 skupno število pregledov

Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka RANKO RAJOVIĆ

Vezava: Broširana z zavihki

19,95 €

Na zalogi v 40 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila

Ogled izdelka
IQ otroka - skrb staršev RANKO RAJOVIĆ

Vezava: Broširana z zavihki

19,99 €

Na zalogi v 35 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila

Ogled izdelka
Svet: pobarvanka z nalogami po metodi NTC RANKO RAJOVIĆ
8,95 €

Na zalogi v 22 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila