Sanja Rozman

O avtorju

Dr. Sanja Rozman je zdravnica, psihoterapevtka, avtorica osmih knjig in ugledna mednarodna predavateljica o zasvojenosti.

 

Pri nas je bila prva, ki je pisala in spregovorila o nekemičnih zasvojenostih, še posebno o odvisnosti od odnosov. Po poklicu zdravnica medicine dela, ki je delala z invalidi v Zavodu za rehabilitacijo, je začela svojo drugo kariero psihoterapevtke po osebni drami, ko se bila prisiljena izobraziti o nekemičnih zasvojenosti zaradi problemov v družini. Izobraževala se je doma in v tujini pri najbolj znanih strokovnjakih za zasvojenosti in travme. Svoje znanje in izkušnje uporablja pri delu v Zavodu Sprememba v srcu, ki ga je ustanovila in ga vodi že trideset let.

 

Avtorica v svojih knjigah nazorno opisuje, kaj doživljajo ljudje, ki podležejo nekemičnim zasvojenostim, in kako naj najdejo pot iz njih. Njena prva knjiga Sanje o rdečem oblaku je Slovence presunila s svojo iskrenostjo in odkritim pisanjem o osebnih stiskah. Sledila je Zaljubljeni v sanje, monografija, v kateri je bila prvič pri nas opisana odvisnost od odnosov. Peklenska gugalnica je postala legendarni učbenik o raznih nekemičnih zasvojenostih, ki ga tudi še po skoraj tridesetih letih ljudje poiščejo v stiski, kadar se njim ali njihovim bližnjim zgodi zasvojenost. Sprememba v srcu je povzela izkušnje desetletne kolumne in odgovarjanja na vprašanja bralcev revije Viva.

 

Po premoru, v katerem se je posvetila strokovnemu izobraževanju in nastopanju v tujini in doma, je zasnovala zbirko novih knjig. Umirjenost in Delovni zvezek Umirjenost sta knjigi, ki ju potrebuje vsak, ki se odloči prekiniti prekletstvo zasvojenosti, da ga vodita skozi prvo leto okrevanja. Pogum je knjiga o travmi, kako jo prepoznati in predelati. Vrednost njenega pisanja so prepoznali tudi v tujini, tako je tik pred izidom v ZDA Serenity – How to recognize, understand, and recover from behavioral addictions. Ujetniki preteklosti pa vsa ta spoznanja strne v zanimivo zgodbo.

 

Sanjo Rozman lahko spremljate na njeni spletni strani.

Spremljaj na:

Dela avtorja

Ogled izdelka
Ujetniki preteklosti SANJA ROZMAN

Vezava: Trda

29,99 €

Na zalogi v 46 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila