Špela Frlic

O avtorju

Špela Frlic (1982) je diplomirala iz primerjalne književnosti in novinarstva ter zaključila znanstveni magisterij iz folkloristike na temo sodobnega pripovedovanja v slovenskem prostoru.

Deluje na področju pripovedovanja in ljudskih pravljic, pri svojem delu pa odrsko pripovedovanje dopolnjuje s producentskim in pedagoškim delom na področju pripovedovanja. Svojo pripovedovalsko pot je začela na Radiu Študent v okviru skupine Za 2 groša fantazije (2006-2012), z Ano Duša je delovala v okviru Pripovedovalskega Varieteja (2009-2015), od leta 2019 vodi zavod Homo Narrans. Vodila je otroški program na Vodnikovi domačiji Šiška (2016-2020), bila je programska vodja Pripovedovalskega festivala (2017-2022).

 

Je idejna in vsebinska vodja projekta Pravljični studio Zavoda Divja misel, ki se z razvojem pripovedovalskih orodij in kulturno-umetnostnih vsebin posveča razvoju pripovedovalskih kompetenc pri otrocih.  Za projekt je skupaj s sodelavci prejela nagrado Zlata kocka 2023. Kot pripovedovalka sodeluje v različnih sestavih in produkcijah (pripovedovalske produkcije za otroke Vodnikove domačije Šiška, Nevidna ženska gledališča Anton Podbevšek Teater, V podtalnicah telesa na festivalu Mladi levi). Bleščivka (Mladinska knjiga, 2022) je njen pisateljski prvenec. 

Preberite intervju s Špelo Frlic o svojem prvencu in pripovedovanju zgodb.

 

Spremljaj na:

Nagrade

2023: nagrada večernica za najboljše otroško / mladinsko literarno delo (Bleščivka)

Dela avtorja

Ogled izdelka
E-knjiga
Bleščivka ŠPELA FRLIC

Vezava:

19,99 €
Ogled izdelka
Bleščivka ŠPELA FRLIC

Vezava: Trda

27,99 €

Na zalogi v 2 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila