Vesna Milek

O avtorju

Vesna Milek, novinarka in publicistka, otroštvo preživela v Grahovem ob Cerkniškem jezeru, zdaj živi in dela v Ljubljani. Prve pesmi je objavila v začetku devetdesetih v literarni reviji Mentor in reviji Apokalipsa; z novinarstvom se je začela ukvarjati leta 1992 kot študentka prvega letnika Fakultete za družbene vede, najprej kot novinarka v notranje politični redakciji komercialne televizije Kanal A, nato je delala na različnih radijskih postajah, nastopala je kot avtorica in voditeljica tv oddaj na Kanalu A, POP tv in TVS, in kot scenaristka in moderatorka medijskih prireditev.

 

Preizkusila se je tudi na filmu (v glavni vlogi v kratkem art filmu Mitje Novljana Carpe Diem), v stranskih vlogah Borisa Petkovića in Saše Podgorška in v »total gledališču« Tomaža Pandurja Sto minut (po romanu F.M. Dostojevskega), v katerem je upodobila lik Grušenjke. Ko je preigrala večino medijev, se je najbolj našla v žanru intervjuja in v Delovi prilogi Sobotna priloga od leta 1998 pa do zdaj objavila okrog 400 obsežnih intervjujev z osebami iz sveta umetnosti in pop kulture. Izbor intervjujev z domačimi in tujimi pisatelji je izšel februarja 2007. Leta 2007 izdala izbor kolumen z naslovom Brez filtra.

 

Leta 2002 je izšel njen prvenec z naslovom Kalipso, roman v obliki dnevnika in se takoj po izidu povzpel na prva mesta lestvic prodajanosti, doživel tri ponatise, izšel tudi na Hrvaškem, in bil zadnjih šest let razprodan. Tudi njen drugi roman z naslovom »Če«, ki govori o kompleksnem odnosu moški- ženska, o nemogoči Želji in o ranah, ki jih ta Želja pušča na naših telesih, je segel po prvih klinih slovenskih lestvic prodajanosti in doživel dva ponatisa. Napisala je tudi biografijo o igralcu Borisu Cavazzi - Cavazza: biografski roman in zbirko dnevniških zapisov Ogledala.

Spremljaj na:

Dela avtorja

Ogled izdelka
novo
Pariz, ljubezni iz drugih časov VESNA MILEK

Vezava: Mehka

28,00 €

Na zalogi v 42 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila

Ogled izdelka
Kalipso VESNA MILEK
7,99 €
Ogled izdelka
Ogledala VESNA MILEK

Vezava: Mehka

24,00 €

Na zalogi v 6 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila