Vinko Möderndorfer

O avtorju

Vinko Möderndorfer (1958) je pisatelj, pesnik, esejist, dramatik in režiser.

 

Diplomiral je iz režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Kot režiser je začel delati v Eksperimentalnem gledališču Glej v Ljubljani, kjer je bil nekaj časa tudi umetniški vodja. Nato je sodeloval z različnimi gledališči, deluje pa tudi kot radijski, televizijski in filmski režiser. Do danes je zrežiral več kot sto gledaliških in opernih predstav. Leta 2003 je prejel naziv docenta za gledališko režijo.

 

Svojo literarno pot je začel v drugi polovici sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Najprej se je posvetil poeziji, nato pa nadaljeval na vseh področjih literarnega ustvarjanja – od proze do dramatike, esejistike, radijskih iger, filmskih scenarijev, otroške in mladinske literature.

 

V knjižni obliki je objavil več kot šestdeset del s področja proze, poezije, dramatike in esejistike. V strokovnih člankih in esejih se ukvarja s področjem gledališke režije, dramaturgije in igre ter aktualnih družbenih dogajanj.

 

Med deli, ki jih je ustvaril v zadnjih letih, je otrokom namenil pesniško zbirko Pesmi in pesmičice, mladostnikom romane Kot v filmu, Kit na plaži in Jaz sem Andrej, odraslim pa romane Balzacov popek, Konec zgodbe in Druga preteklost, zbirko novel Navodila za srečo, esejistično delo Ljudomrznik na tržnici…

 

Spremljaj na:

Dela avtorja

Ogled izdelka
novo
Jaz sem Gaj VINKO MÖDERNDORFER

Vezava: Trda

24,90 €

Na zalogi v 23 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila

Ogled izdelka
Švrk: res huda pasja biografija VINKO MÖDERNDORFER

Vezava: Trda

30,95 €

Na zalogi v 28 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila