Benedict Wells

O avtorju

Nemško-švicarski pisatelj Benedict Wells (1984) je prvi roman objavil pri štiriindvajsetih, z delom O koncu žalosti iz leta 2016 pa je nedvomno dozorel, kar so prepoznali tudi podeljevalci evropske nagrade za književnost.

 

Wellsova mladost je bila dokaj nenavadna. Odraščal je namreč v internatu. Starša nista mogla skrbeti zanj, zato se je pri šestih letih preselil v bližnji internat in tam živel ves čas šolanja. Pri devetnajstih letih, po maturi, se je iz Münchna preselil v Berlin ter si spremenil priimek v Wells, po glavnem junaku romana Johna Irwinga Hišni red, Homerju Wellsu. V Berlinu se je povsem posvetil pisanju, denar pa služil z različnimi priložnostnimi deli.

 

O koncu žalosti (Vom Ende der Einsamkeit) je njegov četrti roman. Za prvenec, Becks letzter Sommer (2008), je prejel bavarsko nagrado za podporo umetnosti, po njem so leta 2015 posneli tudi film. Sledil je roman Spinner (2009), ki ga je sicer napisal že pri devetnajstih letih in Fast genial (2011). Lani je izdal zbirko kratkih zgodb Die Wahrheit über das Lügen: Zehn Geschichten, (2018).

 

Spremljaj na:

Dela avtorja

Ogled izdelka
O koncu žalosti BENEDICT WELLS

Vezava: Broširana

13,99 €

Na zalogi v 7 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila

Ogled izdelka
-40 %
O koncu žalosti BENEDICT WELLS

Vezava: Trda

19,79 € 32,99 €

Na zalogi v 13 poslovalnicah takoj ali preko spletnega naročila